Előfizetői tartalom

Matolcsyék tabut döntöttek meg - Mi lesz a forinttal? (3.)

MTI
|
Portfolio
A jegybank csütörtökön bejelentett gazdaság- és hitelezés élénkítő programjától csak korlátozott pozitív hatást várnak az elemzők. A devizatartalék csökkentésének mértéke nem drasztikus, azonban egyesek szerint ez csak az első lépés. Egy szerkértő szerint a tartalékok csökkenése nem okoz pénzügyi stabilitási problémát és közben a jegybank mérlegfőösszegének süllyedése monetáris szigorításként is felfogható, így támogathatja a forintot rövid távon.

A téma kiemelt figyelmet kap a Portfolio.hu május 8-ai Hitelezés 2013 konferenciáján. Regisztráljon már most! A Matolcsy György bejelentésére érkezett elemzői reakciókat bővebben a Portfolio.hu angol oldalán, ide kattintva olvashatják. Matolcsy György jegybankelnök a csütörtöki, eseti monetáris tanács ülés után jelentette be, hogy a növekedés támogatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés