Előfizetői tartalom

Meghajolt Brüsszel előtt az olasz kormány, de azt állítja: nincs itt semmi látnivaló

MTI
|
Portfolio
A költségvetési tervezetről született megoldás "jó Olaszországnak és kielégítő Brüsszel számára is" - jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a római szenátusban szerdán arra reagálva, hogy az Európai Bizottság nem indít túlzottdeficit-eljárást Rómával szemben. Hangsúlyozta, hogy az olasz kormány a költségvetési tervezet "tartalmi részéből nem engedett". Valójában közel 10 milliárd eurós költségvetési "megszorítás" van az alku hátterében az eredetileg tervezett 2,4%-os GDP-arányos deficitcélhoz képest, ami úgy jött össze, hogy az új deficitcél 2,04% lett és közben az 1,5%-os GDP-növekedési előrejelzését 1%-ra rontotta a kormány.

Egyelőre elkerülte az eljárást RómaConte mindezek ellenére azt hangsúlyozta: az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga alkotta római kormány nem távolodott el a két párt által a március 4-i parlamenti választásokon tett ígéretektől, vagyis továbbra is elsőrendű kormánycélnak számít az M5S tervezte alapjövedelem bevezetése, valamint a Liga ígérte nyugdíjreform. A miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés