Előfizetői tartalom

Meghirdették az országos sztrájkot!

Portfolio
A sztrájkot szervezető szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a rabszolgatörvény, a 400 túlóra és a 36 hónapos munkaidőkeret általános és súlyos munkavállalói sérelem, továbbá súlyos hátrányok érik a közszférában dolgozókat a foglalkoztatást és a bérezést illetően - mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke. Egyik követtelésük a rabszolgatörvény visszavonása, valamint azonnali bérrendezést is követelnek, a közszférában vannak olyanok, akiknek 11 éve nem nőtt a bérük. 2019. március 14-én tartunk munkabeszüntetés, ha nem sikerül megállapodni a kormánnyal - jelentette be. Az MKKSZ a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével együtt szervezi a sztrájkot.

Boros Péterné a sajtótájékoztatón kiemelte: szerdán tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést. Az MKKSZ kérte a miniszterelnököt, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak velük. A szakszervezet felkészült az érdekegyeztetésre, de a kormány nem fogadta el a javaslatokat, ezért szervezik meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés