Előfizetői tartalom

Megint jókora profitot hozott össze az MNB (2.)

Portfolio
A 2015-ös közel 95 milliárd forint után 2016-ban több mint 54 milliárd forintnyi nyereséget ért el a Magyar Nemzeti Bank - közölte ma az intézmény. Arról még nincs szó a közleményben, hogy ebből tervez-e, és ha igen, mennyit tervez befizetni az MNB az államkasszába. Erről a kérdésről valószínűleg később születik döntés. A 2015-ös nyereségből 50 milliárd forintot tett ki a befizetés.

Az MNB közleménye szerint a 2016-ban elért több mint 54 milliárdos nyereség kialakulásábana kamatkiadások folytatódó csökkenése mellett a korábbi éveknél mérsékeltebb, de továbbra is jelentős a realizált árfolyameredmény, illetve a pénzügyi műveletek nyeresége játszott szerepet.Ezek hátterét az alábbi módon fejti ki a jegybanki közlemény: Egyrészt az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés