Előfizetői tartalom

Megint kamatot emeltek a csehek, de gyengült rá a korona

MTI
|
Portfolio
Sorozatban harmadik egymást követő monetáris tanácsi ülésén is kamatot emelt ma a cseh jegybank, de arra nem adott egyértelmű jelzést, hogy lesz-e még, és ha igen, akkor mikor lesz még egy monetáris szigorítás. Utóbbi miatt a cseh korona összességében gyengült az euróval szemben, és késő délután kéthetes mélypontra bukott.

A cseh jegybank szerdán az eddigi 1,25 százalékról 1,5 százalékra emelte az alapkamatot, ami így egymás után a harmadik kamatemelés, idén pedig összesen négyszer emelt már alapkamatot a prágai nemzeti bank. Arra vonatkozóan, lesz-e még az idén újabb alapkamatemelés, nem adott egyértelmű választ a mai kamatdöntési sajtótájékoztatón a jegybankelnök. Jelezte, hogy nincs elkötelezve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés