Előfizetői tartalom

Mégis összejöhet a Jamaica-koalíció Németországban

MTI
|
Portfolio
A vasárnap éjjel összeomló német koalíciós tárgyalások után még mindig bizonytalan, hogy merre halad tovább Németország, hiszen az is felmerült mai lapjelentések alapján, hogy az eddigi nagykoalíció folytatná a munkát és az is, hogy a tárgyalóasztalt "borító" liberális FDP mégis folytatná a koalíciós tárgyalásokat. Ezzel együtt az is az esélyes forgatókönyvek között van továbbra is, hogy tavasz körül előrehozott választások lesznek a legnagyobb európai gazdaságban. A német államfő ezekben a napokban minden parlamentbe jutott párttal egyeztet a kormányalakítási folyamat újraindításának lehetőségeiről, hiszen neki kell kancellárjelöltet a parlament előtt bemutatnia.

Kapcsolódó cikkünk2017.11.22Fordulat jelei a német kormányválságban - Folytatja a nagykoalíció?Nyitva hagyta az ajtót az FDPNem zárja ki a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP), hogy ismét tárgyalásokat kezd az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvárpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével, és a Zöldekkel a kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés