Előfizetői tartalom

Megjött a figyelmeztetés: rendkívüli évünk lesz jövőre

Portfolio
Sokan örülhetnek, hogy hamarosan vége a 2011-es, válságtól hangos évnek, megkönnyebbülni azonban nem fognak, miután egyre biztosabb, hogy a következő év is legalább ennyire feszültséggel teli lesz. Ezúttal az OECD hívta fel a figyelmet arra, hogy a fejlett államok piaci forrásbevonása (kötvénykibocsátása) nagyon nehéz lesz egy válsággal sújtott befektetői környezetben.

Emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a brüsszeli tanácskozás után vetítette előre, hogy "2012 nehezebb lesz az EU-nak, mint azt akár az előző csúcson gondolni lehetett, főleg az év első felében lesznek nagy finanszírozási igények". Rendkívüli év lesz jövőre a piacok és a kormányok számára, miután extrém bizonytalanság fogja övezni világot az euróövezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés