Előfizetői tartalom

Meglepő magyarázat érkezett, miért nem vásárolnak a magyarok

MTI
A lakosság egy része visszafogta a költekezést májusban, és a családok tervezni kezdtek a nagyobb beruházást jelentő lakás- vagy autóvásárlás előtt, hiszen a második fél évben már elérhetők az otthonteremtést, a családokat támogató újabb intézkedések - mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a statisztikai hivatal friss jelentésére reagálva, amely szerint májusban lassult a kiskereskedelmi üzletek forgalombővülése.

"Kisebb-nagyobb hullámvölgyek korábban is voltak, ami az éves kilátásokat érdemben nem befolyásolja. Most azonban inkább az a jelenség léphetett fel, hogy a babaváró támogatás, a családi autók kedvezményes vásárlási lehetősége vagy az új szuperkötvény megjelenése a kiadások átgondolásra késztette a családokat, akik változtattak fogyasztási szokásaikon. Egyes termékkörökben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés