Előfizetői tartalom

Meglepően nagyot zakkant az építőipar

Portfolio
A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése márciusban 10,3%-kal csökkent az előző havihoz mérten. Ilyen jelentős visszaesés nagyon ritka az ágazat életében, és a brutálisan induló első negyedév teljesítményét is "visszahozta a földre". Temetni azért nem kell az ágazatot, a trend növekvő maradhat.

Bár az ágazat életében nem ritkák a nagy havi cikcakkok, a 10% feletti visszaesés így is különlegesen nagynak mondható. A december-januári szép emelkedés után a február már érdemi korrekciót hozott (-5,2%), ezért is érdekes az újabb nagy csökkenés.Az ágazat gyengülő teljesítményéért az utóbbi két hónapban inkább az előtte csúcsra húzott "épületek építése" alágazat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés