Előfizetői tartalom

Megpecsételheti a sorsodat a lakhelyed

Portfolio
Folyamatosan csökken a hallgatói létszám a felsőoktatásban, ami a korcsoport létszámának visszaesése mellett az oktatáspolitika hatása is - állapítja meg a Statisztikai Szemlében megjelent tanulmány. A folyamatnak azok a társadalmi rétegek a vesztesei, amelyeknek fiataljai nem tudnak magas színvonalú oktatáshoz hozzáférni, a leghátrányosabb kistérségekből a legkisebb a bekerülés esélye.

A hazai felsőoktatást 2005 óta csökkenő hallgatólétszám jellemzi, ezen belül a nappali tagozatos létszám 2008 óta fogyatkozik, 2012-től felgyorsultan, aminek egyrészt az az oka, hogy a felsőoktatásban tanulók releváns korcsoportja csökken, másrészt legalább ennyire érvényesül az oktatáspolitika hatása is, vagyis a bekerülési feltételek szigorítása. Ezek a folyamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés