Előfizetői tartalom

Mégsem nő a cigaretta jövedéki adója?

Portfolio
A must és kakaópor egészségtelenebb, mint a cigaretta - erre utal legalábbis, hogy míg előbbieket chipsadóval sújtanák ősztől, a dohánytermékek három lépésben tervezett 7-28 százalékos adóemelését elhalasztanák. Legalábbis ezt javasolta hétfőn, utolsó pillanatban benyújtott javaslatában az alkotmányügyi bizottság, mondván: a tervezett adóemelés nem egyezik a stratégiai célokkal, számol be az Index. A salátatörvény egy másik, a biobenzin jövedéki adóját érintő részéről is az utolsó percig megy az alkudozás.

Egy hétfő délelőtt benyújtott, úgynevezett zárószavazás előtti módosító javaslattal számos ponton átírná az egyes gazdasági törvény módosításáról szóló salátatörvényt - amiről itt írtunk bővebben - a parlament alkotmányügyi bizottsága. Az eredeti, összesen hét jogszabályt módosító törvényjavaslat egyebek mellett arról rendelkezett volna, hogy három lépésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés