Előfizetői tartalom

Megszólalt a Moody's Olaszországról: a bejelentés lökött még egyet a hozamokon

Portfolio
A Moody's hitelminősítő múlt hét pénteken kilátásba helyezte Olaszország adósbesorolásának leminősítését, most pedig újabb közleményt adott ki: amennyiben a következő olasz kormány költségvetési szempontból nem fenntartható programot kíván végrehajtani, úgy elkerülhetetlenné válik a leminősítés. A jelenlegi besorolás megőrzésére akkor van lehetőség, ha ambiciózus strukturális reformokat valósít meg az ország leendő vezetése.

A közlemény kiemeli, hogy az elmúlt napok politikai eseményei nem változtattak azon a helyzeten, ami miatt még múlt pénteken a leminősítési felülvizsgálat mellett döntöttek. Vagyis hiába nem alakított kormányt az Öt Csillag és a Liga, ezzel pedig nem kerül egyelőre megvalósításra a masszív pénzköltekezéssel járó politikai programjuk, a felmérések azt mutatják, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés