Előfizetői tartalom

Megszólalt az elemző a kormány nagy tervéről

Portfolio
A legfrissebb magyar konvergenciaprogram 2022-ig minden évben 4 százalékos meghaladó növekedést irányoz elő, de a K&H Bank elemzője szerint az optimista előrejelzést több dolog felülírhatja. Németh Dávid úgy látja, a fegyelmezett költségvetési politika nem támogatja a növekedést, miközben a kitűzött tempós gazdasági növekedéshez szükséges beruházásokat a költségvetésnek kellene pótolnia. A hitelezési boom pedig szerinte nem más, mint előrehozott növekedés.

A magyar kormány friss konvergenciaprogramja 2018 és 2022 közötti időszakban várható gazdasági helyzetet vázolja, amelyben az egyik leglényegesebb rész, hogy a prognózis 2022-ig minden évben legalább 4 százalékos GDP-bővüléssel számol. Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint ez elég optimista forgatókönyv a mostani kilátások alapján. Elég csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés