Előfizetői tartalom

Megszólalt Kína az amerikai vámok kivetése után

MTI
Peking mély sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az amerikai fél péntektől 10 százalékról 25 százalékra emelte a 200 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett vámtarifát, és kénytelen lesz ellenlépéseket tenni az ügyben - áll a kínai kereskedelmi minisztérium pénteken közzétett nyilatkozatában, mely azzal egy időben jelent meg, hogy a Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes vezette kínai delegáció Washingtonban a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások tizenegyedik fordulójának második napjára készül.

Kapcsolódó cikkünk2019.05.10Új szakaszba lépett a vámháború, Trump 25%-os importvámot vetett kiKína reményét fejezte ki, hogy a washingtoni egyeztetések során a két fél álláspontja közeledik, és közös erőfeszítéssel megoldást találnak a fennálló problémákra. Ugyanezt az üzenetet közvetítették a Washingtonban nyilatkozó kínai tárgyalók is a Hszinhua kínai állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés