Előfizetői tartalom

Megszólalt Magyarországról a hitelminősítő

MTI
|
Portfolio
A magyar gazdaság robusztus növekedése, a maastrichti államháztartási tűréshatár betartása melletti kormányzati elkötelezettség és a külső sérülékenység ebből eredő jelentős mérséklődése támasztja alá Magyarország szuverén adósprofilját - áll a Moody's Investors Service pénteken Londonban ismertetett éves helyzetértékelésében.

A globális hitelminősítő "Baa3" szintű, befektetési ajánlású besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar államadósság-kötelezettségeket. Az osztályzatra stabil kilátás érvényes. Pénteken bemutatott tanulmányában a cég hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a magyar államadós-profilt terhelő tényezők között szerepel a még mindig meglehetősen magas államadósság-ráta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés