Előfizetői tartalom

Megszűnik a munkahelyed? Egymillió magyar állást érint az új trend

Portfolio
Magyarországon 1 millió munkahelyet érinthet az automatizálás 2030-ig - írja a McKinsey új tanulmánya. A cég szerint a munkaórák csaknem fele automatizálható, de attól nem kell félni, hogy ennyi munkahely megszűnne. Ez inkább azt jelenti, hogy az átalakulás miatt a munkavállalóktól teljesen más tudásra lesz szükség, mint eddig, miután a munkahelyek átalakulnak. Az automatizálás a munkaerőhiányra és az elmúlt években lassú termelékenységnövekedésre is megoldást nyújthat.

Magyarországon a munkaórák csaknem felét, pontosan 49%-át lehetne automatizálni a már meglévő technológiákkal - derült ki a McKinsey csütörtök délután bemutatott tanulmányából. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a munkahelyek fele megszűnhet, és robotok fogják végezni helyettünk a munkát. A tanulmány szerint a munkahelyek kevesebb mint 3%-a automatizálható teljesen, és tíz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés