Előfizetői tartalom

Megtorlással fenyegetnek a kínaiak az amerikai vámok miatt

Portfolio
A kínai pénzügyminisztérium ma délelőtti közleménye szerint sérti a két államfő közötti megállapodás szellemiségét az, hogy további 300 milliárd dollárnyi kínai importra vet ki az Egyesült Államok szeptember 1-től 10%-os importvámot és azzal fenyeget, hogy ezt meg kell torolnia ellenintézkedések formájában. A Reuters hírére a vezető európai és amerikai (határidős) részvényindexek újra esni kezdtek.

Donald Trump amerikai elnök augusztus elsején jelentette be váratlanul, hogy felrúgja a kereskedelmi tűzszünetet és szeptember elsejétől a fennmaradó összes további kínai importtermékre, mintegy 300 milliárd dollárnyi volumenre kiveti a 10%-os vámot. Azzal indokolta ezt, hogy a kínaiak megszegték az ígéreteiket és például mégsem veszik nagy tételben az amerikai agrártermékeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés