Előfizetői tartalom

Megtudtuk, miért és hogyan került haza az aranytartalék

A nemzetközi trendekhez illeszkedő döntést hozott az MNB, amikor az aranytartalék hazahozataláról döntött - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjúban Palotai Dániel. A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint erre az eszközre úgy kell tekinteni, amely szélsőséges piaci vagy akár geopolitikai feszültségek esetén is képes fenntartani a bizalmat. A jegybank illetékesétől azt is megkérdeztük, mikor és milyen körülmények között kerültek haza a fizikai aranyrudak.

Portfolio: Miért döntött az MNB az aranytartalék hazahozatala mellett? A Magyar Nemzeti Bank vezetése egy nemzetközi trendhez illeszkedő döntést hozott. Az elmúlt években számos nagy nemzetközi jegybank döntött úgy, hogy - elsősorban biztonsági és stratégiai szempontokat figyelembe véve - aranytartalékának egy részét hazaszállítja. Ezek közé az országok közé tartozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés