Előfizetői tartalom

Megúszhatja May a bizalmi szavazást, de nyilvánosságra kell hoznia a Brexit hatásait

Portfolio
Bár tegnap még egy konzervatív párti képviselő aláírta a Theresa May kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt, de továbbra sincs meg a szükséges 48 támogató aláírás ahhoz, hogy sorra kerüljön a bizalmatlansági szavazás. Várhatóan tehát May megússza az eljárást, igaz ha mégis sorra kerülne, akkor is várhatóan győzne - ezt maga a bizalmatlansági indítvány kérdését kezelő politikus ismerte el. Közben viszont két témában kisebb vereséget szenvedett May kormánya.

Az egyik az, hogy hétfőn több költségvetési témájú szavazáson is kihátrált a Konzervatív Párt mögül az északír unionisták (DUP) pártja, amelyre a kormánypárti többség biztosítása érdekében rászorulnak Mayék. A DUP cselekvése nem meglepő, az elmúlt napokban már kifejezték elégedetlenségüket a May által eddig összehozott Brexit-megállapodás miatt és a párt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés