Menekülnek az emberek a pusztuló országból

MTI, Portfolio
2018. június 14. 08:51    
nyomtatás
 
Venezuelában egyre kevésbé lehet emberei körülmények között élni, elképesztő méretet öltött az infláció és az emberek éheznek az országban. Mindezt bizonyítja, hogy több mint egymillióan érkeztek Venezuelából Kolumbiába az elmúlt 16 hónapban, többségük a gazdasági és politikai válság elől menekült.


A több mint egymillió venezuelai közül 118 ezer gyermek - tudatta közleményében a bevándorlók regisztrálásáért felelős országos katasztrófa-elhárítási hivatal. Az azonosítási eljárások eredménye szerint 442 ezer venezuelainak van tartózkodási engedélye Kolumbiában, több mint 376 ezernek nincsen.

Kolumbia ezzel történelmének legsúlyosabb migránsválságával találta szemben magát a világ legnagyobb kőolajlelőhelyeivel rendelkező Venezuela gazdasági helyzetének romlása következtében. Venezuela gyakorlatilag élhetetlenné vált, miután összeomlott az olajipar, ami gyakorlatilag az ország egyetlen exportcikke. Az infláció olyan gyors, hogy a pénz napról napra értéktelenedik el, az országban folyamatos áruhiány van, és mindennapos az éhezés.

A Kolumbiában törvényesen tartózkodó venezuelaiak közül 181 ezer főnek van a tartózkodási mellett munkavállalói engedélye is, ők a fővárosban, valamint az északnyugat-kolumbiai Antioquia és az észak-kolumbiai Atlántico megyében élnek - közölte a kormány.

A bevándorlók összeszámlálása mellett Juan Manuel Santos kormánya tervet indított a venezuelaiak alapvető szükségleteinek kielégítésére, a programban részt vesz az ENSZ és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) is. A kolumbiai államfő Nicolás Maduro venezuelai elnököt okolta a kivándorlás miatt, akinek nem ismeri el az újraválasztását. Juan Manuel Santos kérte venezuelai kollégáját, nyissanak humanitárius folyosót a két ország között, amelyen segítséget juttathatnak el "az ínség és az éhség sújtotta" szomszédos ország lakosainak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium