Előfizetői tartalom

Merkel: júniusban felfedjük az EU újjáalakításának tervét

MTI
|
Portfolio
Franciaország után rövidesen Németországban is elindul az Európai Unió jövőjéről szóló társadalmi párbeszéd és a reformtervek megvitatására fontos esemény lesz egy a június közepi közös német-francia kormányülés, aztán a június 28-29 EU-csúcsig elkészülnek a közös reformtervek - lényegében ezeket jelezte a következő hetek teendői kapcsán a francia elnökkel közösen tartott mai berlini sajtótájékoztatón Angela Merkel. A német kancellár nem rejtette véka alá, ami egyébként már az elmúlt hetek sajtójelzései alapján is látszott, hogy az EU stabilizálásával, megújításával kapcsolatos francia és német tervek között van különbség, ami miatt van némi súrlódás is. Ez főként abból ered, hogy a németek vonakodnak a jelentős további költségvetési tehervállalásoktól például a mentőalap kapcsán.

Ez lesz a következő két hónap menetrendjeAngela Merkel az Emmanuel Macronnal tartott tájékoztatóján elmondta, hogy Franciaország után Németországban is elkezdődik az EU jövőjéről szóló társadalmi párbeszéd. A konzultáció május 7-én indul, és valószínűleg lesz olyan eseménye is, amelyen a francia elnökkel együtt vesz részt - mondta a német kancellár.Megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés