Előfizetői tartalom

Merkel kommentálta az új Brexit fejleményeket

MTI
|
Portfolio
Angela Merkel szerint Németország a lehető legszorosabb kapcsolatok fenntartására törekszik az Egyesült Királysággal a brit EU-tagság megszűnése után is. Merkel, aki a nyugat-balkáni országok és több nyugat-európai EU-tagállam keddi londoni csúcsértekezletén vett részt, Theresa May brit miniszterelnökkel tartott esti sajtóértekezletén kijelentette: haladást érzékel a brit kilépés feltételrendszeréről szóló tárgyalásokon.

Merkel elmondta, hogy az unióban maradó 27 ország várja annak a fehér könyvnek a közzétételét, amely a brit kormány legújabb javaslatcsomagját tartalmazza, majd ennek tanulmányozása után kialakítja véleményét és közös választ ad. A 120 oldalas fehér könyvet London várhatóan csütörtökön teszi közzé. Ez azoknak az indítványoknak a részletes kifejtése lesz, amelyeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés