Előfizetői tartalom

Merkel szövetségese figyelmeztette Orbánt

Portfolio
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai jobbközép pártokkal való kapcsolat válságát kockáztatja azzal, ha a polgári szabadságjogokat sértő törvényeket hoz - figyelmeztetett Andreas Nick, a CDU parlamenti tagja a Reutersnek adott interjújában. Angela Merkel szövetségesének szavai egybecsengnek azokkal a tegnapi értesülésekkel, miszerint a CEU Budapesten maradását lehetővé tevő megállapodás megkötése, és a Stop Soros törvénycsomag Velencei Bizottság ajánlásához igazítása az a két feltétel, amelyek teljesítése esetén a német konzervatív CDU kormánypárt szerint továbbra is az Európai Néppárt tagja maradhat a Fidesz.

Szeretném-e, hogy a Fidesz a kereszténydemokrata táborban maradjon? Természetesen igen. De magyar barátainknak meg kell értenie, hogy bizonyos határok átlépése minden félnek nehézzé tenné az életét- mondta Nick. A Reuters emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője is kritikákat fogalmazott meg, a jeleket pedig a hírügynökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés