Előfizetői tartalom

Merkel vezeti tovább Németországot - Jöhet a Jamaica-koalíció

Portfolio
Fontosabb részletek Lezajlottak a német választások, Angela Merkel újabb 4 évre lehet kancellár. A két nagy párt rosszabbul szerepelt, mint négy éve, ezt nézve a nagy nyertes a szélsőjobb AfD, és a parlamentbe visszakerülő liberális FDP. Az eredmények alapján újrázhatna a nagykoalíció, de a szociáldemokraták bejelentették, hogy ellenzékbe vonulnak. Jöhet a Jamaica-koalíció, a konzervatív liberális FDP-vel és a Zöldekkel. A többség bőven megvan a Bundestagban, de a hárompárti koalíció nehézkesebbnek ígérkezik.

2017. szeptember 25. 07:05 Megosztás Itt vannak az előzetes eredmények Pontosak voltak az exit pollok: 33,0% CDU/CSU, 20,5% SPD, 12,6% AfD (hajszálnyit lett gyengébb eredmény, mint amit az exit pollok mutattak) 10,7% FDP, 9,2% Linke, 8,9% Grüne ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés