Előfizetői tartalom

Mi történne, ha elveszítené évszázados kiváltságát az USA?

Újabb veszélyforrás jelent meg az elmúlt időszakban az Egyesült Államok partjainál, egyre többen ugyanis aggódva figyelik a világ első számú gazdaságának egyensúlyi folyamatait. Ennek következtében a leminősítéssel kapcsolatos félelmek is felerősödtek és elképzelhető, hogy az USA elveszítheti közel egy évszázada érvényben lévő tripla A minősítését. A rendkívüli lépés esetleges bekövetkezésének következményeiről csak találgatni lehet, Forián Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója úgy véli, hogy nem a leminősítés borítaná meg a világot. Ugyanakkor meglátása szerint van reális esélye annak, hogy leminősítik az USA-t.

Most félhet igazán Amerika?. Mi folyik az államok kasszájában? A tavaly kicsúcsosodott globális pénzügyi válság rendkívüli következményekkel járt a világgazdaságban: a több évtizede nem látott gazdasági visszaeséshez a pénzügyi rendszer problémái is párosultak. A példátlan krízis kivételes válaszlépéseket követelt meg a kormányok részéről, melyek jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés