FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Minden borulhat a francia elnökválasztáson

MTI
|
Portfolio
A franciák több mint kétharmada azt szeretné, ha visszalépne az elnökjelöltségtől a tavaszi francia elnökválasztás eddig nagy esélyesének számító Francois Fillon volt kormányfő, konzervatív elnökjelölt a családtagjai állítólagos fiktív parlamenti állásai miatt kirobbant botrány miatt. Ha Fillon valóban visszalépne, vagy visszaléptetnék, azt jelentené, hogy kiesne a küzdelemből Marine Le Pen korábban legesélyesebbnek gondolt kihívója. Mivel más potens jelölt nem látszik, jelen pillanatban az elnöki pozíció első számú esélyesévé Emmanuel Macron lépett elő.

Jelentős elutasítottságA Harris Interactive közvélemény-kutatóintézet felmérése szerdán készült és csütörtökön ismertetett az RMC rádió, illetve az Atlantico portál. A felmérés szerint a franciák 69 százaléka azt szeretné, ha a jobboldal más jelöltet indítatna az elnökválasztás áprilisi első fordulójában. A Fillont jelölő jobbközép Köztársaságiak szavazótáborának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés