Előfizetői tartalom

Mindjárt kiderül, hasít-e még a magyar gazdaság

Portfolio
A harmadik negyedévben elindulhatott a magyar gazdaság lassulása, de még így is kifejezetten erős növekedési időszakról beszélhetünk - így összegezhető a Portfolio által megkérdezett elemzők várakozása a holnap megjelenő GDP-adat előtt. Az előrejelzések konszenzusa szerint (a kiigazítatlan adatok szerint) 4,3%-os lehetett a teljesítménybővülés a második negyedévi 4,9% után. Jövőre markánsabb fékezést várnak a szakértők, de a GDP-bővülés még 2019-ben is 3,5% körül lehet.

Erős harmadik negyedévet zárt a magyar gazdaság, hiszen a belső motorok továbbra is szépen duruzsoltak: az építőipar kirobbanó formában van, a szolgáltatásokat húzza az erős fogyasztási kereslet, egyedül az ipari fékezés mondható karakteres kedvezőtlen jelenségnek. Így aztán nem csoda, hogy a közgazdászok azt gondolják, holnap szép GDP-növekedési számokkal áll elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés