Előfizetői tartalom

Minimálbér-emelés? Inkább csökkenteni kellene! (Vélemény)

Gazdaságunk legbefolyásosabb vezetői minden évben majd’ két hónapot elvitatkozgatnak azon, hogy mennyivel is emeljék a minimálbért. Pedig csökkenteni kellene, ugyanis a legképzetlenebbek foglalkoztatásának folyamatos drágítása évente akár tízezreket áraz ki (az ebből a szempontból amúgy is kirívóan sanyarú helyzetben lévő) munkaerőpiacról. A jövőbeli növekedés, és így a hosszú távú szociális megfontolások miatt is fontos lépés helyett azonban maradnak a virtuális elosztogatósdi zsigeri reflexei.

Az, hogy a minimálbér-emelés nem feltétlenül a gazdasági felemelkedés és az életszínvonal-növelés szent eszköze, régóta sejthetjük, akár a közgazdaság-elméleti ajánlásokat, akár a hazai tapasztalatokról szóló tanulmányokat olvassuk. Bár az intézményre szeretünk úgy tekinteni, mint a kiszolgáltatott munkavállalók mentsvárára, de ennél a társadalmi haszonnál például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés