Előfizetői tartalom

Mintha nem is ugyanabban az országban élnénk: Nyugatról rá sem ismerni a keleti régiókra

Portfolio
Magyarországon egyre égetőbb a munkaerőhiány, de az egyes régiókat eltérő mértékben sújtja a probléma. Közép-Magyarországon és a Dunántúl fejlettebb területein gyakorlatilag már nem lehet dolgozókat találni, miközben az északi régiókban még elméletileg könnyebben bevonhatnának munkaerőt a vállalatok. Igaz, a képzettségi problémák valószínűleg itt a leginkább meghatározóak, miközben a gazdasági teljesítményben is érdemi területi különbségek láthatóak.

A magyar gazdaságot egyre intenzívebb munkaerőhiány jellemzi, amit az üres álláshelyek számának növekedése és a vállalatok beszámolója is tükröz. Az építőipart, a feldolgozóipart és a szolgáltató szektort is érdemben sújtja a képzett dolgozók hiánya, és minden bizonnyal ez a probléma a következő időszakban sem fog megoldódni.Ezt mutatja, hogy a bejelentett üres álláshelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés