Előfizetői tartalom

Mit gondolnak az elemzők a nagy török válságtervről?

Portfolio
Az elemzők egybehangzóan kedvezőnek ítélik meg, hogy Berat Albayrak török pénzügyminiszter elköteleződést mutatott a makrogazdasági és a költségvetési stabilitás irányába, szemben Recep Tayyip Erdogan elnök korábbi szavaival, aki gazdasági háborúról beszélt, és a külföldet hibáztatta Törökország gondjai miatt. A szakérők szerint jók Albayrak céljai, azonban hiányolták, hogy a pénzügyminiszter nem ismertette az odavezető utat.

Berat Albayrak török pénzügyminiszter elismerte, hogy fiskális és monetáris politikai intézkedések kellene a gazdasági stabilitás helyreállításához, és szavait a befektetők bizakodva fogadták. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szakértők kedvezőnek tartják, hogy Törökország nem a tőkekorlátozás irányába szeretne elmenni, hanem olyan reformokat végrehajtani, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés