Előfizetői tartalom

Mit számít a magyar menekültügyi népszavazás?

Portfolio
Jogilag nincs hatása a magyar referendumnak arra, hogy lesz-e menekült-elosztás vagy nem, mert az uniós döntéshozatalban ettől nem nő a magyar szavazatok száma - mutat rá helyzetértékelésében az EUrológus. Azt is jelzi azonban, hogy az Európai Bizottság minapi javaslata "olyan meredek", hogy tőlünk függetlenül sincs sok esély a megvalósulására.

Az Index blogjának posztja felemlegeti a tegnapi Kormányinfón elhangzottakat, miszerint Lázár János diktátumnak nevezte Brüsszel legújabb kvótaelosztási javaslatát (aki nem fogad be, az fejenként 250 ezer eurót köteles fizetni annak, aki helyette befogadja az áthelyezett menekülteket). Az EUrológus szerint a diktátumos érvelés azért nem igaz, mert arról éppen a tagállami kormányokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés