Most végre kiderül, milyen bőrben van az európai gazdaság

2018. augusztus 13. 05:45    
nyomtatás
 
Egyértelműen a keddi nap lesz a legizgalmasabb a héten a Portfolio makronaptára alapján, hiszen aznap jönnek a fontos kínai adatok mellett az európai GDP-adatok is. Utóbbiakból majd kiderül, hogy az első negyedévi lendületvesztés után valóban egyre lassult a növekedés az eurózónában, illetve volt-e lendületvesztés a magyar gazdaságban. Arra egyelőre nem kapunk még választ, de nyilván fontos kérdés, hogy a kereskedelmi háború és az Egyesült Államok által kivetett török és orosz gazdasági szankciók fokozódásával az év második fele majd hogyan sikerül.


Az előzetes Eurostat adatok alapján azt már ismerjük, hogy az első negyedéves fékezést követően a második negyedévben tovább lassult az euróövezeti gazdaság, de a nyers adat körüli kérdőjelek miatt érdekes figyelni majd a keddi friss adatokat. Reggel 8-kor a német adatot ismerjük meg, aztán 9-kor a KSH teszi közzé gyorsbecslését, aztán 11-kor jön az Eurostat adatközlése. A magyar GDP-növekedés az első negyedévben 4,4%-os volt, ehhez képest várhatóan kissé lassuló friss adatot tesz majd közzé a KSH, azaz elkezdődhetett a gazdasági lassulás, igaz a 4% körüli/feletti ütem még így is igen szép.

A kedd hajnal egyébként még a fontos kínai makroadatok miatt is izgalmas lehet, az ázsiai óriásgazdaság egyszerre szokta közzétenni ilyenkor csomagban az előző havi lényeges statisztikákat. Szerdán Nagyboldogasszony ünnepén a francia és az olasz bankok, illetve piacok zárva lesznek, de délután amerikai kiskereskedelmi és ipari termelési adatokat is közzétesznek. Pénteken érdemes lesz még figyelni a felülvizsgált eurózóna inflációs adatot részben az EKB további monetáris politikájának alakulása miatt is.

Most végre kiderül, milyen bőrben van az európai gazdaság


Címlapkép forrása: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium