Előfizetői tartalom

Most végre kiderül, milyen bőrben van az európai gazdaság

Portfolio
Egyértelműen a keddi nap lesz a legizgalmasabb a héten a Portfolio makronaptára alapján, hiszen aznap jönnek a fontos kínai adatok mellett az európai GDP-adatok is. Utóbbiakból majd kiderül, hogy az első negyedévi lendületvesztés után valóban egyre lassult a növekedés az eurózónában, illetve volt-e lendületvesztés a magyar gazdaságban. Arra egyelőre nem kapunk még választ, de nyilván fontos kérdés, hogy a kereskedelmi háború és az Egyesült Államok által kivetett török és orosz gazdasági szankciók fokozódásával az év második fele majd hogyan sikerül.

Az előzetes Eurostat adatok alapján azt már ismerjük, hogy az első negyedéves fékezést követően a második negyedévben tovább lassult az euróövezeti gazdaság, de a nyers adat körüli kérdőjelek miatt érdekes figyelni majd a keddi friss adatokat. Reggel 8-kor a német adatot ismerjük meg, aztán 9-kor a KSH teszi közzé gyorsbecslését, aztán 11-kor jön az Eurostat adatközlése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés