Előfizetői tartalom

Működik a kormány csodafegyvere

MTI
Az első év mérlege szerint olyan jól teljesít az online számla, hogy jövőre akár 10 százalék alatt lehet az adóelkerülés mértéke - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. Az online számlázás nemcsak hogy valós időben kiszűri a csalárd cégeket, fiktív számlázókat, a gyanús céghálókat, hanem megteremti annak lehetőségét is, hogy az adóhivatal részlegesen kitöltse a vállalkozások áfabevallását is - összegezte Izer Norbert az egy éve bevezetett online számlázás első évének tapasztalatait.

Idén június 28-ig már mintegy 340 ezer vállalkozó regisztrált az online számla rendszerben, és több mint 46 millió számlát küldtek be - sorolta az adatokat. A beérkező számlák adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az áfakiutalás előtti vizsgálatoktól kezdve a követelésfoglalásokon át a csalárd adózók ellenőrzéséig számos területen hasznosítja. Az online...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés