Előfizetői tartalom

186 ezer forintos minimálbért tervez Szlovákia

Portfolio
A 600 eurós minimálbér elérését tűzte ki célul Robert Fico - írja az Új Szó. Szlovákia miniszterelnöke a 2019-es évre vonatkozóan 520 eurós bérminimumot említett, ami a jelenlegi 480 euróhoz képest jelentős ugrás. A következő évekre vonatkozóan azonban a 600 eurós célt tűzte ki. "Mindent meg kellene tennünk azért, hogy fokozatosan elérje az átlagbér 60 százalékát" - jelentette ki a kormányfő. Mivel az átlagbér jelenleg már az 1000 eurós határ közelében van, ez 600 euró minimálbért jelent. "Az a cél, hogy néhány éven belül elérjük a 600 eurót" - állítja Fico.

A minimálbér emelése egy új szociális csomag része lenne, amelyben ezen felül az állami alkalmazottak fizetésemelése, néhány célzott áfacsökkentés és újabb foglalkoztatásjavító intézkedések szerepelnek. "Segíteni akarunk azoknak, akiknek nincs munkájuk, de dolgozni akarnak. A cégek azért panaszkodnak, mert nincs kit felvenniük, miközben tudjuk, hogy mintegy 160 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés