A német cégek nem kérték a rabszolgatörvényt

2018. december 6. 18:33    
nyomtatás
 
Ebben a formában biztosan nem kérték a német cégek a túlóráztatásra vonatkozó szabályok módosítását, nem is érdekük, hogy rabszolgákként tartsák a dolgozókat - közölte a Népszavával a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.


A munkaidőt illetően a magyar munkaerőpiacon már így is sokkal nagyobb a rugalmasság, mint Németországban, ehhez képest drámai módosítást nem várnak el a német cégek. A munkáltatók számára egy nagyobb rugalmasság nyilván előny, de ebben a formában, mint ami a mostani javaslatban szerepel, egészen biztosan nem kérték a német cégek - jelentette ki a Népszava kérdésére Dirk Wölfer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője.

Nem érdeke a vállalatoknak, hogy rabszolgákként tartsák a munkavállalókat, mert azok könnyen elmennek egy másik céghez. Nagyon nagy óvatossággal kell ezzel bánni, még akkor is, ha esetleg megszavazzák ezt a törvényt

- tette hozzá Wölfer.

Mint írtuk, úgy módosítaná a 400 óra túlórát lehetővé tevő törvényjavaslatot a Parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága, hogy csak kollektív szerződés esetén lehessen elrendelni a magasabb túlóraszámot.

A javaslat szerint egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén (megszakítás nélküli, a több műszakos, vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállaló számára) havonta legalább két heti pihenőnapot be kell osztani, míg a korábbi tervezetben egy szerepelt. A 36 hónapos elszámolási keret - ami alapján elegendő lenne csak évekkel később fizetni a túlóráért - egyelőre nem módosul.

2018.12.05 16:31 Magyarok millióival megy szembe a kormány - Hihetetlen károkat okoznak a dolgozó embereknek
2018.12.04 14:14 Reagált a kormány a rabszolgatörvényre
2018.12.04 10:24 Kiakadtak a szakszervezetek: belehalnak a dolgozók a rabszolgatörvénybe!
2018.12.04 08:57 Még durvább a rabszolgatörvény: pénzt se kapsz a több munkáért!
2018.12.03 21:00 Kudarcba fulladtak a tárgyalások: marad a 400 órás túlóra
2018.12.03 17:10 Jöhet a tüntetés a rabszolgatörvény miatt - Tiltakoznak a szakszervezetek
2018.12.03 15:29 Bejelentette a kormány: így változik a rabszolgatörvény!
2018.12.03 13:43 A BMW-gyár miatt kell a rabszolgatörvény? - Reagált a kormány

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium