Előfizetői tartalom

Abban hagytuk le az EU-t, amiben sokáig sereghajtók voltunk

Portfolio
A válság mélypontján közel 10 százalékkal alacsonyabb volt a foglalkoztatottsági ráta Magyarországon, mint az EU-ban, azonban az elmúlt években végrehajtott munkaerőpiaci reformoknak és a gazdasági fellendülésnek köszönhetően 2016 végére elértünk oda, hogy hazánkban arányaiban többen dolgoznak, mint az unióban. Mindez alátámasztja, hogy a munkaerő tekintetében kezdünk kapacitáskorlátokba ütközni, igaz, a fiatalok és a nyugdíj előtt állók körében még vannak tartalékok.

2009 elején Magyarországon a 15-64 éves népesség mindössze 54,8 százaléka dolgozott, miközben az Európai Unióban 64,4 százalék volt a foglalkoztatottsági ráta. Azóta számos reformot hajtottak végre a magyar munkaerőpiacon: egyrészt elindult a nyugdíjkorhatár-emelés, másrészt a jóléti ellátórendszert jelentősen megnyirbálták, és helyette bevezették a közfoglalkoztatást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés