Az Alkotmánybíróságon kötött ki a túlóratörvény

2019.01.14 20:08

Közjogi érvénytelenség megállapítását kérték az ellenzéki pártok.

A Munka Törvénykönyve decemberi módosításának, a köznyelvben rabszolgatörvénynek, vagy túlóratörvénynek nevezett módosításának megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól a parlamenti ellenzéki pártok.

A MSZP-Párbeszéd az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt "eljárási törvénytelenségek" miatt. Az ellenzéki politikusok a "rabszolgatörvény" mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását - tették hozzá.

A beadvány arra épülhet, hogy az említett decemberi, botrányosra sikeredett, ülésnapon számos képviselő nem helyezte be az elektronikus szavazókártyáját a szavazási nyílásba az asztalán, mégis megtörténtek a szavazások (tudtak szavazni egyesek), így az érvelés szerint elvileg nem lehet megállapítani, hogy ki mire szavazott a szóban forgó törvények kapcsán.

2018.12.12 13:10 Botrányos körülmények között szavazták meg az új különbírósági rendszert

A mostani beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás - írták.

Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért
- fogalmaztak.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

További ajánlataink

Varga is beleállt, példátlan vállalást tett

Jöjjön a többletes költségvetés.

Kiszámoltuk: óriásit kaszál a kormány az új csodafegyverével

Ezért nem kell aggódnia a költségvetés miatt a kormánynak.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF