Előfizetői tartalom

Baj lehet a kötelező létszámemelésből a kiskereskedelemben

Portfolio
Két héten belül kiderül, hogy megszületik-e az a jogszabálytervezet, amely előírná, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházakban a nyitvatartási idő alatt 70 négyzetméterenként legalább egy alkalmazottnak kell a vásárlók rendelkezésére állnia - értesült a Világgazdaság. A lap úgy tudja, mindez jelentősen befolyásolja a kormány és az érdekképviseletek közötti, tegnap kezdődött bértárgyalásokat is.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a lapnak elmondta:ha létrejönne a jogszabály, akkor az áruházak nagy bajba kerülnének, ugyanis a jelenlegi bérek mellett "biztosan" óriási gondot jelentene nekik a toborzás. Mint elmondta, vidéken már néhány ezer forint pluszért is munkahelyet váltanak a kereskedelmi dolgozók, a fluktuáció egy év alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés