Előfizetői tartalom

Bajban a magyar oktatás, már a Tudományos Akadémia is üzent

Portfolio
Hétfőn tartotta 189. közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia, melynek első napján határozatot fogadtak el 80%-os többséggel az oktatásügyről. Ezek szerint keveset költünk a területre, növekszik az iskolaelhagyók száma, egyre jobban növekednek a régiók és iskolák közötti különbségek. Komoly szakmai kritikát fogalmazott meg az akadémia a kormányzat oktatáspolitikájáról, és egyben felajánlotta segítségét.

Az MTA szerint nagy a bajA határozat értelmében az oktatásügyet az MTA Közgyűlése a magyar állam legfontosabb feladatai között tartja számon.Az oktatás költségvetési forrásokból való részesülésének - oktatási szintenként is - minél előbb és tartósan el kell érnie legalább az EU28 országok átlagát, de az érzékelhető javuláshoz azt meg is kellene haladnia - mondja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés