Előfizetői tartalom

Egyre több magyar felnőtt tanul iskolán kívül is

Portfolio
A magyarországi felnőtt lakosság egyre szívesebben vesz részt mind iskolarendszerű, mind azon kívüli képzésekben - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss felméréséből. A Felnőttoktatás, -képzés című kiadvány szerint 2016-ra a felnőtt népesség iskolarendszeren kívüli képzésben való részvételi aránya 30,5%-ra nőtt, ami 5,3 százalékponttal magasabb volt az 5 évvel korábbinál.

A 25-64 éves magyar népesség 32,8%-a vett részt iskolarendszerű, illetve azon kívüli oktatásban, képzésben 2016-ban, ami 5,6 százalékpontos növekedést jelent a 2011. évi adatokhoz képest. Mind a nők, mind a férfiak körében emelkedett a résztvevők aránya: a nők közel 34, a férfiak 31,6%-a tartozott ebbe a csoportba. A képzésben való részvétel szempontjából a legmeghatározóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés