Előfizetői tartalom

Elveszett tíz év hozhat elveszett generációt

Portfolio
Nem csökken, hanem tovább nő globálisan a munkanélküliség a fiatalkorúak körében a következő öt évben. A fejlett országok kétharmadában már 15 százalék feletti a fiatalok munkanélkülisége, és több országban drámaian nyúlik az álláskeresési idő - derül ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a Fiatalkorúak globális foglalkoztatottsági helyzetéről szóló friss, 2013-as jelentéséből. Magyarország a legrosszabb harmadban szerepel a fejlett országok és az EU közös csoportjában: a fiatalkorúak munkanélküliségi rátája 30% körül, az álláskeresési idő pedig már a válság előtt is nagyon hosszú volt, de még tovább tudott nőni, a fiatalok 60 százaléka fél éven belül nem talál állást.

A szervezet becslései szerint idén már 73,4 millió lehet a fiatalkorú (25 év alatti) munkanélküliek száma világszerte (a felnőttkorúaké 128 millió), ami a válság előtti időkhöz képest 3,5 milliós emelkedést jelent, csak 2011 óta is közel 1 millióval gyarapodik ez a szám. Globális szinten a foglalkoztatottság népességhez viszonyított aránya 1 százalékponttal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés