Előfizetői tartalom

Jelentősen drágulhat ősz végétől a kenyér

Portfolio
Nagyjából 2-3 ezer szakember hiányzik a 23 ezer főt foglalkoztató sütőiparból - mondta el a Magyar Pékszövetség elnöke a Népszabadságnak. A munkaerőhiány miatt ősz végétől jelentősen drágulhat a kenyér ára, mivel a cégek kénytelen lesznek bért emelni, ha meg akarják tartani a dolgozóikat, ezt pedig csak áremelés útján tudják kigazdálkodni.

Septe József szerint az ágazat nem tudja máshogy kispórolni az újabb költségnövelő tételt, kénytelenek lesznek a fogyasztói árakat emelni. A pékszövetség leginkább a kormánytól várja a segítséget, noha eddig egyik javaslatukat sem támogatták. Az ágazat szeretné elérni, hogy csökkenjen a kenyér áfája, ám ez 2017-ben sem fog megvalósulni, így most 2018-ban bíznak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés