Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mekkora lesz jövőre a minimálbér

Portfolio
Várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre a garantált bérminimum összege, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, ha a héten egyeztető munkaadói és munkavállalói oldal nem tud erről megegyezni és a kormány veszi kézbe az ügyet - értesült több forrásból a Magyar Idők. Ezek az összegek és így a minimálbéremelés mértéke (8,7%) nagyon hasonlóak ahhoz, mint amelyek már szeptember végén megjelentek értesülésként a sajtóban.

Korábban a Világgazdaság azt írta, hogy a bérminimum jövőre 180 ezer 500 forintról 202 ezer forintra, míg a minimálbér 138 ezerről 150 ezer forintra emelkedhet, azaz rendre 11,9%-os és 8,7%-os emelés valósulhat meg, ha a két oldal nem tud megegyezni és a szabályok szerint a kormánynak kell saját hatáskörben döntenie a számokról. Most lényegében ugyanezek a számok jelentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés