Előfizetői tartalom

Már a cégek több mint kétharmada küzd létszámhiánnyal az iparban

Portfolio
Elképesztő mértékben megugrott a harmadik negyedévben a munkaerőhiány a magyar iparban, a cégek több mint 70 százaléka jelezte, hogy a dolgozók hiánya korlátozza a termelést. Bár a szolgáltató szektorban csak a vállalkozások harmada jelezte ugyanezt, ott is fokozódott a létszámhiány - derült ki az Európai Bizottság által negyedévente publikált konjunktúra-felmérésből.

Az Európai Bizottság minden negyedév első hónapjában teszi közzé konjunktúra-felmérését, melyből most kiderült, 2016 harmadik negyedévében a feldolgozóipari cégek 71 százalékánál korlátozza a termelést a munkaerőhiány. Az iparban a mutató az elmúlt nyolc negyedévben folyamatosan emelkedett, és a mostani, 14 pontos ugrás eddig a legnagyobbnak bizonyult.A régió országaiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés