Előfizetői tartalom

Mennyire fog fájni a magyaroknak a lassabb béremelkedés?

Portfolio
Idén várhatóan nem nőnek olyan gyorsan a keresetek, mint tavaly, ami valamelyest meglátszódhat a fogyasztás bővülésének dinamikájában is. Attól nem kell tartani, hogy a bérnövekedés jelentősen visszaesne, ráadásul idén is azoknál lesz a legnagyobb az emelés, akiknél magas a fogyasztási hányad, vagyis jövedelmük döntő részét elköltik. Ráadásul más tényezők is segítik a fogyasztás növekedését.

Tavaly hatalmas bérrobbanást láthattunk Magyarországon, miközben alacsony maradt az infláció, így logikusan erőteljesen bővült a fogyasztás. Noha az idei évben is hasonló folyamatokat láthatunk, a bérnövekedés már egyáltalán nem lesz olyan jelentős, így joggal megül fel a kérdés, hogy mitől nőne a tavalyihoz hasonló mértékben a fogyasztás? A kérdésben még a gazdaságpolitika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés