Őszinte vallomás Orbán Viktortól a béremelésről

2018. december 7. 09:40  english version   
nyomtatás
 
A gazdasági növekedés, az állami béremelés és a gazdaságpolitika várható iránya is szóba került Orbán Viktor péntek reggeli szokásos rádióinterjújában.


Gazdasági növekedés


A kormányfő úgy fogalmazott: a kormány a tehetségre és a szorgalomra építette a gazdaságpolitikáját. Ezt a magyar modellt sokan támadták, de az emberek hittek benne, melléálltak és ez döntő volt - fejtette ki a kormányfő.

Mit kell tenni ahhoz, hogy ez a növekedési ütem fennmaradjon? - tette fel magának a kérdést. Először is továbbra is hinni kell abban, hogy a szorgalom és a tehetség fenntartja a növekedést. Másrészt a vezetőink, magamat is közéjük értve, nehogy elkényelmesedjenek és azt gondolják, hogy a bab is hús - válaszolta meg saját kérdését.

A következő sikerekhez újabb erőfeszítéseket kell tenni - húzta alá.

Béremelések


A béreket nem lehet úgy emelni, hogy a versenyképesség nem javul - hangsúlyozta. Ha a versenyképesség javulása nélkül valósul meg a béremelkedés, akkor abból munkanélküliség lesz. Ez egy bonyolult összefüggés, ezt most nem magyaráznám el, ha megengedi - fogalmazott.

Amikor megkérdeztem az egészségügyi szakértőket, nemcsak a minisztert, hanem másokat is, hogy az erőforrásokat milyen sorrendben érdemes felhasználni, akkor első helyen mindenki az ápolónők helyzetnének javítását említette.

Vakartam a fejem búbját, amikor Kásler miniszter úr a javaslatát megtette és hosszú órákat dolgoztunk Varga Mihállyal azon, hogy képesek vagyunk-e ezt teljesíteni
- fejtette ki.

Négy évre felosztott béremelési programot hirdettünk meg végül. Természetesen, ha az ember mond valamit, akkor állja a szavát, de ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan alakul a magyar gazdaság - érzékeltette. A bejelentett 70%-os béremelésről itt számoltunk be:

2018.11.29 11:18 Hatalmas egészségügyi béremelést jelentett be a kormány!

Épp a héten ismertettük az OTP Bank elemzőinek előrevetítését, miszerint 2020-ban ez a béremelés már nem fog beleférni a költségvetésbe:

2018.12.03 16:59 Állami béremelések: 2020-tól nem fog beleférni

Józan mérlegelés alapján tudtuk ezt a 70%-os béremelést megmondani - magyarázta.

Azt hiszem, hogy Varga Mihály elő tudja állítani a béremeléshez szükséges erőforrásokat anélkül, hogy a költségvetés egyensúlyát veszélybe sodorná
- vetítette előre.

Őszinte vallomás Orbán Viktortól a béremelésről

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én. Kép és címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium