Előfizetői tartalom

Öt nappal csökkentenék a kormánytisztviselők szabadnapjait

Portfolio
A kormányzati igazgatásról szóló friss törvényjavaslat értelmében a kormánytisztviselőknek 5 nappal 25-ről 20 napra csökkentenék az alapszabadságát és a pótszabadnapok száma is csökkenne - hívta fel az Index figyelmét egy érintett. Ő azt is jelezte: óriási emiatt a felháborodás és többen a felmondáson gondolkodnak, ha ez és a fizetési változatlansága így együtt átmegy a parlamenten.

A lapnak írt saját példájában az érintett jelezte: 15 éve dolgozik kormányhivatalban, az eredeti alapszabadsága 25 nap volt, amihez a kategória ugrás miatt további 10 nap adódott néhány évvel ezelőtt. A 35 napos éves szabadságkeretét viszont az új tervezet 27-re csökkentené az alapszabadság 20 napra, illetve a pótszabadság 7-re csökkentésén keresztül. Az érintett azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés