Előfizetői tartalom

Soha nem volt ekkora munkaerőhiány az építőiparban

A kormány az építőipar fellendülését várja az áfacsökkentéstől és az új családi otthonteremtő intézkedésektől, azonban a szektorra jellemző munkaerőhiány számottevően csorbítani fogja az új kedvezmények hatásait. A válság után a szakmunkások jelentős része külföldre vándorolt a jobb fizetések miatt, így mostanában még az - egyelőre - alacsony megrendelések mellett is vadásznia kell a cégeknek a munkaerőre. A fellendülő piaci kereslet szükségszerűen kikényszeríti a béremeléseket, amely folyamat kezdetét már 2015-ben is látni lehetett. Mindez pedig a lakás, illetve házépítések árát is számottevően emeli majd, vagyis az intézkedések hatására nem hogy csökkennének, hanem növekednek majd a költségek.

Az építőiparban sem új dolog a szakmunkáshiányA gazdaság számos ágazatában munkaerőhiányra panaszkodnak a cégek az elmúlt fél-egy évben. Ennek ékes példája az építőipar, amely előtt - az új kormányzati családi otthonteremtő intézkedéseknek köszönhetően - idén még az eddigieknél is nagyobb kihívások állnak ezen a téren.Az ÉVOSZ őszi felmérésben - amikor még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés