Előfizetői tartalom

Tilos lesz internetezni a munkahelyen, és megfigyelés alá is kerülsz

Portfolio
A GDPR, az uniós adatvédelmi rend miatt változik a munkahelyi számítógépek használatának szabályozása is, így egy friss törvényjavaslat alapján a munka törvénykönyve módosul majd, és tilos lesz a munkáltatótól a munkavégzésre adott számítógép magáncélú használata - írja a Blokkk.com. A munkáltató mindezt ellenőrizheti is, de csak a munkaviszonnyal összefüggő adatokba tekinthet bele. De elvileg magáncélú adat nem is juthat a munkavégzésre adott számítógépre.

Az Országgyűléshez nemrégiben benyújtott, az uniós adatvédelmi rend 2018-as bevezetése miatt szükséges törvénymódosítások érintik a munka törvénykönyvét is, aminek egyik fejezete ma is szabályozza a munkaviszony keretein belül a személyiségi jogok védelmét. A fejezetnek lesz része a munkáltatótól kapott számítógépek használatának rendje is, de most már nem csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés