Előfizetői tartalom

Újabb bizonyíték, hogy súlyosbodik a munkaerőhiány

Portfolio
Újabb számok bizonyítják, hogy fokozódik a munkaerőhiány a magyar gazdaságban: a második negyedévben közel háromezerrel több állás állt betöltetlenül a versenyszférában, mint az év első három hónapjában. Nem annyira meglepő módon a feldolgozóiparban jött létre a legtöbb új állás, de a kereskedelemben is közel annyival emelkedett az üres pozíciók száma. Arányaiban az informatika területén hiányzik a legtöbb munkaerő továbbra is.

2016 első negyedévében nagyot ugrott az üres álláshelyek száma a versenyszférában, ami az év második negyedében is tovább emelkedett. Április és június között 38 900 állás állt betöltetlenül, ez 2800-zal több, mint egy negyedévvel korábban.Az első negyedévhez képest a második negyedévben a legtöbb álláshely: a feldolgozóiparban (+832) a kereskedelemben (+789) a szakmai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés